Musikal om Jernskjegg i 2019

Jeg skriver nå på et nytt musikkteaterstykke, og denne gangen bygger jeg historien rundt adelsfamilien Jernskjegg som levde i Larvik fra midten av 1500-tallet til begynnelsen av 1600-tallet. Musikalen lages sammen med Heidi A. Hansen, som komponerer og arrangerer musikken til «Jernskjegg».

Handlingen i musikalen «Jernskjegg» er i stor grad oppdiktet, men hvor faktiske personer og hendelser veves sammen med oppdiktede personer og hendelser. Musikalen gir et innblikk i Norge og Larvik på Jernskjeggenes tid, og i historien er oppgangstider, krigstrussel og kjærlighetsdrama sentrale ingridienser. «Jernskjegg» planlegges satt opp på Teaterhuset Munken i Larvik høsten 2019, og passer for hele familien.

Iver Jernskjegg og hans familie la blant annet grunnlaget for industrialiseringen i Larvikdistriktet. I vår tid er de mest kjent for at det var de som bygde den myteomspunnede Fresjeborgen, som senere, etter flere ukers vedvarende regnvær i 1653, forsvant i Farris vannmasser.